Bądź zawsze na bieżąco,
otrzymuj Alert ALTO

Zapisz się do newslettera
Ważne teraz

ALTO otwiera się na Lublin – nowe biuro, nowe możliwości!

Strategia podatkowa 2022  Nie zwlekaj, zaplanuj już dziś!

ALTO partnerem merytorycznym raportu Made in Poland

ALTO doradcą Orlen VC przy inwestycji 10 mln EUR w irlandzką Invert Robotics

8 listopada 2022

Aleksandra Bońkowska obejmuje stanowisko w zarządzie ALTO

Podatki

Aleksandra Bońkowska, która w maju 2019 r. dołączyła do grona partnerów podatkowej linii biznesowej w ALTO, objęła wraz z początkiem listopada br. stanowisko w zarządzie spółki.

Aleksandra jest doradcą podatkowym z ponad 19-letnim doświadczeniem na polskim rynku. Od 2020 roku jest liderem Zespołu dla sektora Ubezpieczeń w ALTO, który prowadzi projekty podatkowe dla największych międzynarodowych firm ubezpieczeniowych w Polsce.

W ubiegłym roku Aleksandra rozpoczęła również budowę zespołu ekspertów dedykowanych do świadczenia doradztwa podatkowego dla klientów skoncentrowanych na technologiach i innowacjach. Jednym z głównych celów jest wspieranie klientów technologicznych w wyzwaniach podatkowych, jak i możliwościach związanych z regulacjami podatkowymi, w szczególności z wdrażaniem ulg na badania i rozwój.

„Ola jest z nami od trzech lat, ale dynamika jej działań, zaangażowanie i energia jaką wnosi w codzienne funkcjonowanie firmy i projekty, które prowadzi, sprawia, że mamy wrażenie jakby była z nami od zawsze. Jej wkład w rozwój naszych usług dla sektora Insurance sprawił, że ALTO na tym polu jest jednym z najbardziej rozpoznawanych przez klientów brandów.
Objęcie przez Olę roli członkini zarządu jest zmianą naturalną i z pewnością przyczyni się do realizacji nowych inicjatyw.
”– powiedziała Sylwia Kulczycka, Partner Zarządzająca podatkową linią biznesową w ALTO.

Objęcie przez Olę miejsca w zarządzie w jednej z trzech linii biznesowych ALTO to kolejny etap realizacji strategii rozwoju i transformacji grupy. Ola będzie w swojej roli wspierana przez pozostałych członków zarządu – Kamila Lewandowskiego i Sylwię Kulczycką.

ALTO to obecnie ponad 150 osób w działach Tax, Legal, Accounting i Technology. Wszystkie kolejny rok z rzędu notują dynamiczny wzrost zarówno pod względem liczby osób w zespołach, liczby klientów, jak również dołączając do liderów licznych rankingów, zarówno krajowych, jak i międzynarodowych.

„Sukces i dynamiczny rozwój ALTO to przede wszystkim wynik zaangażowania i wspólnej pracy ludzi, będących zgranym zespołem ekspertów wierzących, że razem możemy szukać i wyznaczać nowe standardy na rynku doradczym.” – mówi Aleksandra Bońkowska, Partner & Tax Advisor, dodając: „W kolejnych latach planujemy dalszy wzrost zespołu i naszego biznesu. Ciągłe zmiany regulacyjne i ich niejasność kierują klientów do doradców i ekspertów w danej dziedzinie, którzy swoją wiedzą i doświadczeniem mogą ich mocno wspierać w biznesie. Obecnie nie jest łatwo sprostać wyzwaniom – najpierw pandemia, Polski Ład i chaos legislacyjny, potem wojna w Ukrainie i szalejąca inflacja – ale jestem przekonana, że razem mamy moc i nieograniczone możliwości!”

Przed dołączeniem do ALTO, Aleksandra przez 16 lat pracowała w KPMG. Przez długi czas współpracowała również bezpośrednio z zespołem audytu ubezpieczeniowego KPMG jako ekspert podatkowy. Posiada bogate doświadczenie w doradztwie na rzecz klientów z branży finansowej, w tym w szczególności: zakładów ubezpieczeń, instytucji rynku płatniczego oraz zarządzających aktywami.

8 listopada 2022

Mogą Cię zainteresować:

7 grudnia 2022

Rzeczpospolita: Umowa na piśmie może zostać uznana za fakturę

Istnieją obawy, że fiskus zacznie uznawać wszelkie dokumenty handlowe, przy spełnieniu odpowiednich warunków, za fakturę, mimo bra...

Rzeczpospolita: Umowa na piśmie może zostać uznana za fakturę

5 grudnia 2022

Rafał Tołwiński dołącza do ALTO jako Partner i Szef Zespołu Personal Tax Services

Początek grudnia mimo zimowej aury w ALTO jest gorący, do zespołu dołącza bowiem Rafał Tołwiński, który jako partner zajmie się ro...

Zobacz wszystkie

Bądź zawsze na bieżąco,
otrzymuj Alert ALTO