Bądź zawsze na bieżąco,
otrzymuj Alert ALTO

Zapisz się do newslettera
Ważne teraz

Lublin wita ALTO – czyli relacja z otwarcia nowego biura

Lublin wita ALTO – czyli relacja z otwarcia nowego biura

Strategia podatkowa – nie zwlekaj, zaplanuj już dziś!

Strategia podatkowa – nie zwlekaj, zaplanuj już dziś!

ALTO partnerem merytorycznym raportu Made in Poland

ALTO partnerem merytorycznym raportu Made in Poland

ALTO doradcą spółki REMER w transakcji nabycia przez Cellnex Poland

ALTO doradcą spółki REMER w transakcji nabycia przez Cellnex Poland

Skontaktuj się z ekspertem

RODO

Skuteczna ochrona danych osobowych dla pełnego bezpieczeństwa przedsiębiorstwa.

Sprawdź, w czym możemy Ci pomóc.

O zgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych musi dbać każde przedsiębiorstwo – bez względu na wielkość czy branżę.

Aby mieć pewność, że nasza organizacja przetwarza dane zgodnie z aktualnymi wymogami polskiego i europejskiego prawa, a także minimalizuje ryzyko strat finansowych i wizerunkowych, warto skorzystać z pomocy specjalistów.

Zapewniamy doradztwo w zakresie przestrzegania i wdrażania przepisów o ochronie danych osobowych. Przeprowadzamy audyty dotyczące obecnej w przedsiębiorstwie strategii oraz przygotowujemy całą niezbędną dokumentację, w tym umowy i procedury. Wspieramy klientów przy wdrażaniu nowoczesnych technologii oraz pomagamy skutecznie rozwiązywać problemy prawne pojawiające się na styku ochrony danych osobowych i IT. Ponadto wspieramy przedsiębiorców w obszarze szczegółowych regulacji sektorowych.

Doradztwo ekspertów ALTO pozwala znacznie ograniczyć lub nawet całkowicie wyeliminować ryzyko. Dzięki szybkiej, profesjonalnej pomocy, przedsiębiorstwo może na czas zidentyfikować obszary wymagające wsparcia. Zyskuje też pewność, że robi wszystko, aby dane osobowe były bezpieczne i przetwarzane zgodnie z prawem.

Zakres usług:

  • Bieżące doradztwo w obszarze zgodnego z prawem przetwarzania danych osobowych.
  • Przygotowywanie niezbędnej dokumentacji przetwarzania danych oraz pomoc przy jej wdrażaniu.
  • Opracowywanie umów dotyczących powierzenia, przetwarzania i udostępnienia danych osobowych.
  • Przeprowadzanie audytów przetwarzania danych osobowych w przedsiębiorstwie.
  • Wsparcie w zarządzaniu incydentami oraz tworzenie procedur zapobiegającym naruszeniom w przyszłości.
  • Reprezentacja klientów przed Prezesem Urzędu Ochrony Danych Osobowych, innymi organami i sądami.

Masz pytania?
Napisz do nas lub zadzwoń.

+48 22 652 27 51

    Twój ekspert

    Aleksandra Jiménez

    Senior Associate & Radca Prawny +48 22 652 27 51

    Masz pytania?
    Napisz do nas lub zadzwoń.

    +48 22 652 27 51

      Case studies

      Podatki

      Doradztwo prawno-podatkowe w zakresie ryzyka reklasyfikacji

      Doradztwo prawno-podatkowe w zakresie ryzyka reklasyfikacji

      Podatki

      Zwrot 10-ciu mln nadwyżki VAT – eksperci ALTO wygrywają przed Wojewódzkim Sądem Administra...

      Zwrot 10-ciu mln nadwyżki VAT – eksperci ALTO wygrywają przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym
      Więcej

      Baza wiedzy

      Prawo

      14 grudnia 2022

      ALTO doradcą spółki REMER w transakcji nabycia przez Cellnex Poland

      ALTO doradzało spółce REMER sp. z o.o. („REMER”), będącej liderem rozwiązań telekomunikacyjnych, przy przejęciu 100% jej udziałów ...

      Czytaj dalej
      ALTO doradcą spółki REMER w transakcji nabycia przez Cellnex Poland

      Prawo

      8 listopada 2022

      [WEBCAST ALTO]: ESG w spółkach publicznych

      W związku z rozszerzeniem obowiązków wynikających z Taksonomii oraz zaawansowanymi pracami nad dyrektywą CSRD zapraszamy do pobran...

      Czytaj dalej
      [WEBCAST ALTO]: ESG w spółkach publicznych

      Prawo

      26 października 2022

      Puls Biznesu: Innova sprzedała Inelo - popyt na techbiznesy nie ustaje

      Jak podaje Puls Biznesu, Innova sprzedała biznes za ponad 300 mln EUR. Po czterech latach fundusz znalazł branżowego inwestora dla...

      Czytaj dalej
      Puls Biznesu: Innova sprzedała Inelo - popyt na techbiznesy nie ustaje
      Więcej

      ALTOstratus

      Zapraszamy do zapoznania się z narzędziami i aplikacjami, które wspierają naszych Klientów w ich codziennej działalności:

      Dowiedz się więcej!

      Biała Lista

      Wystarczy wgrać listę NIPów i/lub numerów kont, a algorytmy ALTOstratusa sprawdzają dokładnie z kim masz do czynienia. Możesz też wgrać pliki Elixir-O lub MT940, a każdy z tych formatów ALTOstratus wykorzysta do odpytania systemów KAS i szybkiego zwrócenia ci istotnych informacji.

      Biała Lista

      JPK & VAT-UE

      ALTOstratus pozwała łatwo sprawdzić poprawność przygotowanych plików JPK, pomaga sprawnie przekonwertować plik JPK na deklarację VAT-UE i testuje merytorycznie pliki JPK_V7M.

      JPK & VAT-UE

      Generator e-SF

      Potrzebujesz wsparcia w corocznym raportowaniu wyników finansowych firmy? Stworzony przez zespół ALTO generator e-Sprawozdań Finansowych wspiera naszych klientów umożliwiając łatwiejsze i sprawniejsze tworzenie tych raportów.

      Generator e-SF

      Walidator XML

      Aplikacja sprawdza czy pliki XML określonych rodzajów są zgodne z wymaganiami Ministerstwa Finansów dzięki czemu dokumenty składane do urzędów mają zagwarantowaną poprawność.

      Walidator XML

      Masz pytania?
      Napisz do nas lub zadzwoń.

      +48 22 652 27 51

        Bądź zawsze na bieżąco,
        otrzymuj Alert ALTO

        *Przesyłając zgłoszenie wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką prywatności
        oraz potwierdzasz zapoznanie się z klauzulą informacyjną