Ważne teraz

ALTO w gronie liderów w 20. Rankingu Kancelarii Prawniczych Dziennika Rzeczpospolita

ALTO w gronie liderów w 20. Rankingu Kancelarii Prawniczych Dziennika Rzeczpospolita

Strategia podatkowa 2022  Nie zwlekaj, zaplanuj już dziś!

Strategia podatkowa 2022  Nie zwlekaj, zaplanuj już dziś!

Polski Ład 2.0 – jak agenci rozliczą PIT za rok 2022?

Polski Ład 2.0 – jak agenci rozliczą PIT za rok 2022?

[WEBINARY] Największa nowelizacja KSH od 20 lat

[WEBINARY] Największa nowelizacja KSH od 20 lat

Skontaktuj się z ekspertem

RODO

Skuteczna ochrona danych osobowych dla pełnego bezpieczeństwa przedsiębiorstwa.

Sprawdź, w czym możemy Ci pomóc.

O zgodne z prawem przetwarzanie danych osobowych musi dbać każde przedsiębiorstwo – bez względu na wielkość czy branżę.

Aby mieć pewność, że nasza organizacja przetwarza dane zgodnie z aktualnymi wymogami polskiego i europejskiego prawa, a także minimalizuje ryzyko strat finansowych i wizerunkowych, warto skorzystać z pomocy specjalistów.

Zapewniamy doradztwo w zakresie przestrzegania i wdrażania przepisów o ochronie danych osobowych. Przeprowadzamy audyty dotyczące obecnej w przedsiębiorstwie strategii oraz przygotowujemy całą niezbędną dokumentację, w tym umowy i procedury. Wspieramy klientów przy wdrażaniu nowoczesnych technologii oraz pomagamy skutecznie rozwiązywać problemy prawne pojawiające się na styku ochrony danych osobowych i IT. Ponadto wspieramy przedsiębiorców w obszarze szczegółowych regulacji sektorowych.

Doradztwo ekspertów ALTO pozwala znacznie ograniczyć lub nawet całkowicie wyeliminować ryzyko. Dzięki szybkiej, profesjonalnej pomocy, przedsiębiorstwo może na czas zidentyfikować obszary wymagające wsparcia. Zyskuje też pewność, że robi wszystko, aby dane osobowe były bezpieczne i przetwarzane zgodnie z prawem.

Zakres usług:

  • Bieżące doradztwo w obszarze zgodnego z prawem przetwarzania danych osobowych.
  • Przygotowywanie niezbędnej dokumentacji przetwarzania danych oraz pomoc przy jej wdrażaniu.
  • Opracowywanie umów dotyczących powierzenia, przetwarzania i udostępnienia danych osobowych.
  • Przeprowadzanie audytów przetwarzania danych osobowych w przedsiębiorstwie.
  • Wsparcie w zarządzaniu incydentami oraz tworzenie procedur zapobiegającym naruszeniom w przyszłości.
  • Reprezentacja klientów przed Prezesem Urzędu Ochrony Danych Osobowych, innymi organami i sądami.

Masz pytania?
Napisz do nas lub zadzwoń.

+48 22 652 27 51

*Przesyłając zgłoszenie wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką prywatności

Twój ekspert

Aleksandra Jiménez

Senior Associate / radca prawny +48 22 652 27 51

Masz pytania?
Napisz do nas lub zadzwoń.

+48 22 652 27 51

*Przesyłając zgłoszenie wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką prywatności

Case studies

Podatki

Doradztwo prawno-podatkowe w zakresie ryzyka reklasyfikacji

Doradztwo prawno-podatkowe w zakresie ryzyka reklasyfikacji

Podatki

Zwrot 10-ciu mln nadwyżki VAT – eksperci ALTO wygrywają przed Wojewódzkim Sądem Administra...

Zwrot 10-ciu mln nadwyżki VAT – eksperci ALTO wygrywają przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym
Więcej

Baza wiedzy

Prawo

22 czerwca 2022

ALTO w gronie liderów w 20. Rankingu Kancelarii Prawniczych Dziennika Rzeczpospolita

Kolejny rok i kolejny sukces! W ALTO nie zwalniamy tempa - rok 2021 był dla nas czasem zarówno wzrostu jak i realizacji wielu ciek...

Czytaj dalej
ALTO w gronie liderów w 20. Rankingu Kancelarii Prawniczych Dziennika Rzeczpospolita

Prawo

17 czerwca 2022

Czy brak faktycznego wykonywania funkcji zwalnia z odpowiedzialności?

Piastowanie stanowiska członka zarządu oznacza nie tylko obowiązek wykonywania powierzonych zadań, ale też zwiększony zakres odpow...

Czytaj dalej
Czy brak faktycznego wykonywania funkcji zwalnia z odpowiedzialności?

Prawo

14 czerwca 2022

Wiosenne wzmocnienia w Zespole Prawnego Doradztwa Transakcyjnego w ALTO

Ciągle rosnące zapotrzebowanie na kompleksowe usługi, obejmujące zarówno prawne, jak i podatkowe doradztwo transakcyjne, powoduje,...

Czytaj dalej
Wiosenne wzmocnienia w Zespole Prawnego Doradztwa Transakcyjnego w ALTO
Więcej

ALTOstratus

Zapraszamy do zapoznania się z narzędziami i aplikacjami, które wspierają naszych Klientów w ich codziennej działalności:

Dowiedz się więcej!

Biała Lista

Wystarczy wgrać listę NIPów i/lub numerów kont, a algorytmy ALTOstratusa sprawdzają dokładnie z kim masz do czynienia. Możesz też wgrać pliki Elixir-O lub MT940, a każdy z tych formatów ALTOstratus wykorzysta do odpytania systemów KAS i szybkiego zwrócenia ci istotnych informacji.

Biała Lista

JPK & VAT-UE

ALTOstratus pozwała łatwo sprawdzić poprawność przygotowanych plików JPK, pomaga sprawnie przekonwertować plik JPK na deklarację VAT-UE i testuje merytorycznie pliki JPK_V7M.

JPK & VAT-UE

Generator e-SF

Potrzebujesz wsparcia w corocznym raportowaniu wyników finansowych firmy? Stworzony przez zespół ALTO generator e-Sprawozdań Finansowych wspiera naszych klientów umożliwiając łatwiejsze i sprawniejsze tworzenie tych raportów.

Generator e-SF

Walidator XML

Aplikacja sprawdza czy pliki XML określonych rodzajów są zgodne z wymaganiami Ministerstwa Finansów dzięki czemu dokumenty składane do urzędów mają zagwarantowaną poprawność.

Walidator XML

Masz pytania?
Napisz do nas lub zadzwoń.

+48 22 652 27 51

*Przesyłając zgłoszenie wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką prywatności

Bądź zawsze na bieżąco,
otrzymuj Alert ALTO

*Przesyłając zgłoszenie wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką prywatności